Hoe werkt laserontharing precies?

Laserontharing werkt door geconcentreerde lichtstralen te gebruiken die door het pigment in de haarzakjes worden geabsorbeerd. Deze hitte beschadigt de haarzakjes, waardoor er geen haargroei meer is.

Doet laserontharing pijn?

Vanwege het Slimme Koelsysteem, is de behandeling pijnloos. De meeste mensen ervaren slechts minimale ongemakken tijdens de behandeling, zoals een lichte tinteling of toch nog een beetje warmte. Maar de behandeling is zeker niet pijnlijk. 

Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing wordt als veilig beschouwd wanneer het wordt uitgevoerd door getrainde professionals met geavanceerde apparatuur. Bij MN Glow Clinic nemen we de veiligheid van onze klanten zeer serieus en streven we naar een veilige en effectieve behandeling bij elke sessie. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van factoren zoals haartype, huidskleur en het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig en is het daarom de meest effectieve diode apparaat! Tussen iedere behandeling zit ongeveer 6 weken.

Is laserontharing geschikt voor alle huidtypes en haarkleuren?

De Diode Platina Ice is geschikt voor alle huidtypes en haarkleuren. Echter is het van belang om te onthouden dat donkere haren beter worden herkend door het apparaat dan donsharen. 

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van laserontharing?

Laserontharing heeft in principe geen bijwerkingen. Echter verschilt dit ook per gevoeligheid van de huid en kan de huid een beetje rood worden, maar dit is van korte duur en u kunt dus gewoon verder met uw dagelijkse bezigheden!

Moet ik speciale voorzorgsmaatregelen nemen vóór of na de behandeling?

Ja, uw behandelaar zal specifieke instructies geven over voorzorgsmaatregelen die u moet nemen vóór en na de behandeling, zoals vermijden van blootstelling aan de zon en het gebruik van bepaalde huidverzorgingsproducten. Hier wordt u verder nog over geïnformeerd bij het maken van een afspraak. 

Hoelang duurt de behandeling?

De duur van een behandeling varieert afhankelijk van het te behandelen gebied, maar de meeste sessies duren tussen de 15 minuten en een uur.

Wat is het verschil tussen Diode en IPL?

Het grootste verschil tussen Diode en IPL, is dat Diode definitief is met slechts enkele behandelingen. IPL en andere lasermethodes hebben vaak meer behandelingen nodig (vaak meer dan 10). Ondanks dat IPL goedkoper is dan Diode, bent u met het totaal aantal behandelingen hoogstwaarschijnlijk duurder uit. 

Wordt de behandeling vergoed?

Nee. Doordat wij niet werken met verzekeraars, is het niet mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. En aangezien dit ook niet voor iedereen haalbaar is met de verzekering, hanteren wij scherpe prijzen zodat laserontharing voor iedereen toegankelijk is.

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met laserontharing?

Vanaf je 18e mag je al beginnen met laserontharing. Dit, omdat je lichaam nog volop in ontwikkeling is. Mocht je jonger zijn dan 18 jaar en veel last hebben van overbeharing, dan adviseren wij om dit eerst met de huisarts te bespreken. 

Wanneer mag ik niet laseren?

Bij zwangerschap of borstvoeding, huidkanker, epilepsie, pacemaker, actieve huidinfecties of ontstekingen, gebruik van bepaalde medicijnen die gevoeligheid voor licht kunnen verhogen (denk aan bepaalde antibiotica, hierbij adviseren wij eerst toestemming aan de huisarts te vragen), gebieden met tattoeages, kwaadaardige moedervlekken, overgevoeligheid voor zonlicht. 


Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!